Berit Piepgras // architect

Modulair tentoonstellingsmeubilair

 

_MG_1399©2014Studio Johan Nieuwenhuize

 

Chique huiskamer
In opdracht van Platform57 heb ik een modulair tentoonstellingsmodule ontworpen. Onder de naam Opkamer Escamp cureert en programmeert Platform57 tentoonstellingen in het Stadsdeelkantoor Escamp. Het hoofdthema van de tentoonstellingen is Escamp. Deze zijn uiteenlopend qua inhoud en uitwerking. Er wordt met zowel professionele kunstenaars als amateur kunstenaars gewerkt, om zo de breedte van het stadsdeel te laten zien.

opkamer-escamp-meubel-animatie_©2014Studio Johan Nieuwenhuize

 

Stoer kantklossen
Opkamer Escamp wil zich zoals een opkamer dat doet van haar beste kant laten zien. Doordat er uiteenlopende onderwerpen worden getoond, is er een noodzaak om een herkenbaar geheel te creëren. Dit doen de modules middels het ornament en door de materiaalkeuze. Met een knipoog naar de kanten tafeldekens in ouderwetse opkamers zorgt het CNC gefreesde patroon zowel voor versiering als herkenbaarheid. Het meubel is gemaakt van wit betonplex, een materiaal wat voor het storten van betonelementen wordt gebruikt. In Opkamer Escamp zorgt dit materiaal door de houten kopse kanten in het patroon voor een warme sfeer en combineert zo het sierlijke met het stoere.

_MG_1340©2014Studio Johan Nieuwenhuize

 

Flexibel
De module is flexibel te gebruiken en kan worden ingezet als sokkel, balie en wand. Een stramien van gaten zorgt voor een snelle en secure ophanging van het werk. Er zijn tal van mogelijkheden binnen de ruimtelijke opzet. Zo krijgt iedere tentoonstelling een uiterlijk passend bij de inhoud.

Het is een product in ontwikkeling en wordt bij iedere uitbreiding doorlopend verbeterd.

Het patroon is ontworpen in samenwerking met grafisch ontwerper Carrie Zwarts.
Meubelmaker en CNC: Merlijn Udo, Made by Merlin.

Foto’s: Johan Nieuwenhuize

Comments are closed.