Berit Piepgras // architect

Maquettes / white cube

In samenwerking met fotograaf Johan Nieuwenhuize zijn een aantal maquettes ontwikkeld en vormgegeven.
De maquettes zijn 1:10 schaalmodellen van tentoonstellingsruimtes, waarin Johan Nieuwenhuize zijn werken heeft tentoongesteld. Zo zijn De Kabinetten van De Vleeshal in Middelburg en Galerie van Kranendonk in Den Haag als maquettes uitgewerkt. De schaalmodellen zullen uiteindelijk onderdeel van een ander kunstwerk worden met een groter aantal maquettes.

De schaalmodellen zijn licht van gewicht en geconstrueerd van watergesneden platen 2 mm Dibond. Er is gezocht naar een minimale manier om de maquette in elkaar te zetten: de wanden worden in elkaar geschakeld.
De lichtheid en vanzelfsprekendheid van de ruimte en maquette zijn in dit project van groot belang. De ruimte dient hier als terughoudende achtergrond van de tentoon te stellen objecten.


Comments are closed.