Berit Piepgras // architect

Hordijkerveld

In het collectief urbangamesandstrategies hebben wij De ware (k)aart van Hordijkerveld ontwikkeld. Het is een wijkonderzoek verricht in opdracht van Stichting Achter de Wolken. Het onderzoek richt zich op de sociale lagen binnen de wijk Hordijkerveld, een naoorlogse wijk in Rotterdam Zuid, die recent hergestructureerd werd. De wijk is gepland voor de gemiddelde bewoner.
Dit onderzoek focust echter juist op de individuele bewoner van deze wijk en hun afwijkende en opvallende gedrag. Aan personages zoals miskende jongeren en extreme hobbyisten worden in een soort touristengids van de wijk een hoofdstuk gewijd.
Als lezer van deze gids zie je de wijk in ieder hoofdstuk door de ogen van één van deze extreme personages. Op deze manier wordt er inzicht verleend in de sociale lagen van de wijk. Deze normaliter onzichtbare lagen worden door dit project in tekst, foto’s en tekeningen gevisualiseerd.

Comments are closed.