Berit Piepgras // architect

Stadsmodules voor bouwvakkers

Afstudeerproject

Het afstudeerproject is een individueel en zelfgeïnitieerd project wat binnen drie maanden moet worden uitgewerkt.
Ik heb ervoor gekozen, om betere faciliteiten voor bouwvakkers te ontwerpen. De huidige werkomgeving voor bouwvakkers is niet praktisch, noch in het gebruik op de bouwplaats, noch tijdens het transport. Bovendien ontsieren zij het stedelijk landschap.
In dit project heb ik gefocust op de mobile stadsmodule. De eenheden zijn klein tijdens transport (20’ standaard container maat) en expanderen als zij worden geplaatst. Door de extra vierkante meters ook nog optimaal te benutten, heeft de bouwvakker een prettigere werkomgeving, zowel esthetisch als ergonomisch.
Om de modules goed in te passen in het stadsbeeld is er aandacht besteed aan esthetiek en infrastructuur.
De toe te passen materialen, aluminium, sandwich constructies en met glasvezel versterkt kunststof, zijn op basis van lichtheid in combinatie met sterkte gekozen.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.