Berit Piepgras // architect

BBIE / entree, kantine en buitenruimte

Als ontwerper bij Ontwerpwerk heb ik dit project medeontwikkeld en ontworpen.

Het kantoorgebouw van het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom in Den Haag is door Herman Hertzberger ontworpen. Hier is de ruimte van binnenkomst opnieuw vormgegeven.
De wachtruimte, waar ook kennismakingsgesprekken worden gevoerd, is in een verlaagd gedeelte van de begane grond. De trap is hier verbouwd en geeft dit gedeelte van de ruimte een duidelijkere richting. De stoffering en het meubilair nodigt de bezoeker uit, om aan de leestafels te zitten. Hier zijn de kleuren groen en geel.
In het gedeelte voor het wachten bij de receptie neemt het meubilair ongedwongen de ruimte in. Zo kan de bezoeker op z’n gemak een roze of oranje wachtplekje uitzoeken. De stoelen met hun heldere, warme kleuren zijn in de ruimte frisse blikvangers.
De kantine is gemeubileerd met lichte tafels en stoelen. Esdoorn en wit zijn de dominerende kleuren in het nieuwe voorstel. Voor het buitengedeelte van de kantine is er gekozen voor een vergelijkbaar licht meubilair, wat bij het binnenmeubilair aansluit. Een witte luifel geeft schaduw en vorm aan de buitenruimte.
De kleurstelling van het nieuwe meubilair en stoffering sluit aan bij de huisstijlkleuren van het bedrijf als mede bij de kleuren in het gebouw.

Comments are closed.